Szolgálatunk Budapest XXI. (Csepel) és XXIII. (Soroksár) kerületében, valamint Dunakeszi, Páty, Törökbálint és Tárnok területén, az alábbi szakápolási és gyógytornászi feladatokat, NEAK által finanszírozottan, tehát a beteg számára ingyenesen látja el.  Veszprém megyében ezen szolgáltatások az alábbi településeken vehetők igénybe: Adorjánháza, Béb, Csetény, Döbrönte, Gecse, Gic, Homokbödöge, Kemenesszentpéter, Külsővat, Marcalgergelyi, Nagytevel, Nemesszalók, Nóráp, Szápár, Várkesző, Vinár. Az ellátáshoz háziorvosi elrendelés szükséges. A Szolgáltató a törvényi korlátozás miatt napi egy vizitet tud biztosítani.

Természetesen ezeket a feladatokat Budapest egész területén, valamint a környékbeli településeken is ellátjuk fizető betegellátás keretében.

Otthoni szakápolás keretében – a többször módosított 20/1996 (VII.26.) NM rendelet alapján – az alábbi tevékenységek láthatók el.

 1. Szondatápláláshoz és folyadékbevitelhez kapcsolódó szakápolási tevékenységek végzése és megtanítása.
 2. Tracheális kanül tisztítása, cseréje, a tevékenység kivitelezésének megtanítása.
 3. Állandó katéter cseréjéhez, rendszeres katétercseréhez, hólyagöblítéshez kapcsolódó szakápolási feladatok.
 4. Intravénás folyadék és elektrolitpótláshoz, parenterális gyógyszer beadásához kapcsolódó szakápolási feladatok.
 5. Baleseti és egyéb műtétek utáni szakápolási feladatok és önellátás korlátozottsága esetén testi higiénia biztosítása, valamint a mozgás segítése. Mosdatás, fürdetés ágyban és fürdőszobában.
 6. Műtéti területek, sebek ellátása, stomaterápia és különböző célt szolgáló drének kezelésének szakápolási feladatai.
 7. Felfekvések, fekélyek szakápolási feladatai.
 8. A betegség következményeként átmenetileg, vagy véglegesen kiesett illetve csökkent funkciók helyreállításához, fejlesztéséhez vagy pótlásához kapcsolódó szakápolási feladatok. Gyógyászati segédeszközök, protézisek használatának, mozgás és mozgatás eszközeinek használatának megtanítása. hely és helyzetváltoztatás segítése. Mobilizálás.
 9. Speciális tevékenységek kivitelezése megbeszélés szerint.
 10. Tartós fájdalomcsillapítás szakápolási feladatai.
 11. Gyógytorna biztosítása.

Az ellátás során, ha szükséges a beteget diétás tanácsokkal látjuk el, és megtanítjuk minden olyan tevékenységre, amelyet maga vagy családja megtehet egészségének megtartásáért, helyreállításáért, vagy állapot romlásának megelőzéséért.